TRIBINSKI PROGRAM

TRIBINSKI PROGRAM

Zahvaljujući sjajnim govornicima na više od 500 organizovanih tribina, ovaj program godinama je bio centar dešavanja zrenjaninske javne sfere.

U “Zelenom zvonu” godinama je organizovan tribinski program koji je imao odjeka širom zemlje. Zahvaljujući sjajnim govornicima na više od 500 organizovanih tribina, ovaj program godinama je bio centar dešavanja zrenjaninske javne sfere.

Iako bi mnogo tribina moglo da se stavi za primer, među važnijima je svakako niz tribina “Duh palanke i fašizacija društva”, koji je “Novi optimizam” pokrenuo 2012. godine, na godišnjicu obeležavanja smrti Radomira Konstantinovića. Na tribini su tada govorili Latinka Perović, Mirko Djordjević, Zlatko Paković, Miloš Vasić i Ivan Milenković.

Narednih godina, na tribinama 2014. i 2015. godine, o fašizaciji društva, kulturi pamćenja, reviziji istorije, sećanju na Holokaust, obrazovanju, zaboravu i drugim temama govorili su: Srdjan Milošević, Branislav Dimitrijević, Teofil Pančić, Uglješa Šajtinac, Olga Manojlović Pintar, Aleksandar Zograf, Janja Beč Neumann, Marinika Tepić i Senka Jankov.

 

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form