U subotu 26.10. u okviru Sajma medija (Media Market) održače se DANAS FEST

23.10.2019. Beograd

U subotu 26. oktobra 2019. u organizaciji dnevnog lista „Danas“ i pokreta „Novi Optimizam“ održaće se prvi DANAS FEST. Manifestacija se organizuje u okviru Sajma medija – MEDIA MARKET, na štandu lista Danas u Hali 3 Beogradskog sajma. Program traje od 10 do 20 časova.

Raznovrstan program otvaraju učesnici književnog festivala „Na pola puta“ i Užičke gimnazije još jednom akcijom u okviru inicijative Nove solidarnosti. U akciji, koja počinje od  10 časova i traje sve do kraja programa, izdavači predstavljeni na Sajmu knjiga će poklanjati knjige za biblioteku Užičke gimnazije. U centru pažnje biće bivši i sadašnji đaci gimnazije i akteri festivala „Na pola puta“, koji će govoriti o svojim iskustvima, važnosti aktivizma, kao i o tome na koji način su aktivizam i književnost povezani.

DANAS FEST donosi razgovore o brojnim važnim i aktuelnim društvenim pitanjima, kao što su solidarnost u okviru akademske zajednice i društvu uopšte, ekonomska slika Srbije i budućnost Evrope i evropskih integracija naše zemlje. Knjige su u prvom planu, jer će nam kao povod za razgovore poslužiti predstavljanje zbornika „Vojvodina i Srbija 100 godina posle (1918-2018)“ i englesko izdanje Filosofije palanke Radomira Konstantinovića.

Posetioci će imati prilike da čuju istaknute pojedince iz javnog života, kao što su Gojko Božović, Gazela Pudar Draško, Latinka Perović, Hrvoje Zovko, Dragoljub Bakić, Željko Bodrožić, Biljana Stojković, Milena Minja Bogavac, Branislav Jakovljević, Vesna Rakić-Vodinelić, Marija Lukić, Živan Marelj i mnogi drugi.

Ono što će manifestaciju učiniti jedinstvenom je druženje sa legendama i sadašnjim novinarima, kolumnistima i saradnicima Danasa – Snežanom Čongradin, Aleksandrom Miloševićem, Gordanom Nonin, Vladimirom Jokićem, Svetislavom Basarom, Predragom Koraksićem Coraxom i Dragoljubom Dražom Petrovićem.

Na plakatu se nalazi celokupan program.

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form