Dodela nagrade „DOBAR PRIMER NOVOG OPTIMIZMA“ za 2019. godinu u utorak 10. decembra u UK Stari grad

10.12.2019. Beograd

Dodela nagrade „Dobar primer Novog Optimizma“ za 2019. godinu  biće održana u utorak 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, u prostorijama Ustanove kulture „Stari grad“ (Kapetan Mišina 6a, Beograd). Okupljanje je zakazano za 19 časova, dok će program početi u 19.30 časova.

Ovogodišnji laureati nagrade su Aleksandar Obradović, radnik i uzbunjivač iz valjevske fabrike „Krušik", i profesorka Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković

 

Na ovaj datum ujedno ćemo obeležiti i 15 godina rada organizacije „Novi optimizam", nastale u Zrenjaninu 2004. godine iz aktivnosti ljudi okupljenih oko zrenjaninskog „Zelenog zvona." Petnaestogodišnji rad „Novog optimizma" biće predstavljen kroz kratak film o našim aktivnostima izložbu „Mali osvrt preko ramena." Glumac Igor Filipović izgovoriće pesmu Bertolda Brehta „Rođenima posle nas." 

 

Nakon toga će biti uručena nagrada Biljani Stojković, dok će u ime Aleksandra Obradovića, koji se i dalje nalazi u kućnom pritvoru, nagradu primiti njegova supruga Kristina Obradović.

 

Na skupu koji je „Novi Optimizam“ prethodno organizovao u petak 06.12. u Valjevu na Gradskom trgu i u stanu Aleksandra Obradovića, karikaturista Dušan Petričić je Aleksandru uručio posebnu karikaturu posvećenu nagradi i Aleksandrovoj herojskoj borbi.

 

Na sledećim linkovima možete videti izveštaje i snimke sa događaja u Valjevu:

 

Reportaža lista Danas

 

Reportaža N1

Na skupu će govoriti i  prošlogodišnja dobitnica nagrade Minja Bogavac, zatim Marija Srdić, Dragoljub Draža Petrović, Mila Jovanović i Valentina Reković, Marinika Tepić, Rodoljub Šabić (Dobar primer Novog Optimizma 2016. godine), Predrag Koraksić Koraks (Dobar primer Novog Optimizma 2017. godine) , Dušan Petričić i Željko Bodrožić.

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form