Lajko Feliks & Opetentzia

21.12.2016. Beograd

Mikser House 28. decembra

Mikser House i Novi optimizam pozivaju vas na novogodišnji koncert Lajka Feliksa 28. decembra u 21 h u Mikser House-u. „Djavolji violinista“, „Paganini iz Vojvodine“, „muzički genije“ samo su neke od referenci po kojima se prepoznaje virtuoz Lajko Feliks, a beogradska publika će moći da se uveri u zasluženost ovih titula na dugo i željno iščekivanom koncertu čuvenog umetnika!

Muzičar rođen u Bačkoj Topoli, svoja prva muzička iskustva stekao je svirajući citru, tradicionalni instrument poznat među narodima centralne Evrope, da bi vrlo brzo prešao na violinu i postao svetski poznati violinista čija je muzika osvojila publiku od Tokija preko Berlina, Amsterdama, Londona, Beča, do Njujorka. 

Nakon niza svetskih uspeha, 2012.godine, Lajko Felix se vraća instrumentu koji je zavoleo još u detinjstvu, citri, i počinje muzičko putovanje koje će zaboravljeni tradicionalni narodni instrument vratiti na velika vrata u 21. vek u sasvim novoj dimenziji! 2013. Felix izdaje „Mező”, izdanje koje je ostvarilo nezapamćen uspeh na WMCE (World Music Chart Europe) top listi, na čijem je vrhu neprikosnoveno stajalo tri meseca. 

Nakon „Mező-a“, Lajko Feliks i njegov projekat Operentzia idu korak dalje i dolaze do koncepta koji su nazvali „citra party“, omogućavajući publici da aktivno učestvuje u muzičkom procesu širenja granica prostora i vremena uz pomoć zvuka citre koji se prepliće sa elektronikom i drum and bass-om. 

Dobro je poznato da je Lajko Feliks umetnik koji ne voli da se svrstava u žanrove i ima tendenciju da aktivno istražuje prostranstva van utabanih staza, ali ono što je uradio sa Operentziom na projektu „citra party“ premašuje sva očekivanja. „Citra party“ je u pravom smislu reči žurka, ali ne bilo kakva žurka, već događaj koji spaja i prepliće elektronsku muziku, folk, downtempo i triphop elemente, koji svi zajedno sintagmi „muzičko iskustvo“ daju potpuno novo značenje. 

Ulaznice za koncert su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 900 dinara. Na ulazu cena ulaznice bice 1100 dinara.

Lajko Feliks nosilac je treće nagrade "Tradicija avangarde" za 2015.koju dodeljuje Fond "Vujica Rešin Tucić i VojislavDespotov", osnovan od strane „Novog optimizma“, za doprinos avngardnoj umetnosti.

 

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form