Prognana, a slobodna Nušićijada ponovo na Dorćol Platzu

23.08.2019. Beograd

Jubilarno deseto izdanje festivala koji promoviše humor satiru i zabavu „Nušićijada”, biće održano u periodu od petka 23. avgusta do nedelje 25. avgusta u Beogradu i Ivanjici. Pozivamo Vas da svojim dolaskom podržite Nušićijadu i udruženje građana KudeS iz Ivanjice, koje je obnovilo ovaj festival i već drugu godinu ka održava u progonstvu i bez podrške lokalne samouprave. Pozivamo Vas da zajedno slavimo Nušića!

U okviru bogatog programa “prognane, a slobodne, druge, a desete” Nušićijade, Novi Optimizam je pripremio nekoliko događaja. 

U petak 23. avgusta na Dorćol Platzu, tokom večeri kojom se otvara ovogodišnja „Nušićijada“posetioci će imati prilike da vide izložbu novih karikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića pod nazivom„Karikature protiv diktature“ ali i da pogledaju kratak film „Karikature od naših života: Corax i Petričić- godinu dana kasnije“. Sa voditeljima, Darkom Mitrovićem i Markom Stepanovićem, razgovaraće Predrag Koraksić, Dušan Petričić i Branislav Guta Grubački, osnivač pokreta „Novi Optimizam“. Program na Dorćol Platzu počinje u 19 časova, dok je okvirno vreme početka razgovora „Snaga crteža: da li su karikature jače od diktature“ 20 časova.

Druženje na Dorćol Platzu je ujedno dobra prilika da udruženja „KudeS“ i „Novi Optimizam“, kao organizacije koje su prognane iz svojih gradova i institucija zajednički pozovu na Novu solidarnost. U tom cilju, formiraćemo novi, jedinstveni prostor, Depo Nove solidarnosti, i započeti formiranje zbirke predmeta u pokretu.

Pozivamo sve da dođu u petak i doprinesu ovoj zbirci, poklanjanjem svojih predmeta, uspomena i zapisa koji za njih znače solidarnost, ali i da nam kažu šta oni podrazumevaju pod pojmom solidarnost i zašto je ona važna u ovom teškom vremenu!

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form