Kratak izveštaj sa skupa "Opasulji se i naljuti!" na Trgu Republike u Beogradu

02.12.2019. Beograd

U petak 29. novembra 2019. godine, na Dan republike, u zajedničkoj organizaciji Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i pokreta „Novi Optimizam“, održan je protestni skup penzionera i budućih penzionera pod nazivom „Opasulji se i naljuti!“.

Cilj skupa, održanog na Trgu Republike,  bio je da se, uz podsećanje na neka bolja vremena, kada je status penzionera nosio sa sobom daleko veći skup prava, uz društvenu brigu i solidarnost, kao i zasluženo poštovanje mlađih sugrađana i čitave zajednice, ujedno ukaže i na veoma loš položaj penzionera danas, koji svakim danom postaje sve gori.

Okupljanje je otvorio predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Jovan Tamburić, a govorili su i osnivač Novog Optimizma Branislav Guta Grubački, ekonomista Dragan Radović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, i Slobodanka Branković, članica predsedništva Udruženja sindikata penzionera Srbije i istaknuti sindikalni borac.

Učesnici protesta su iskazali posebno nezadovoljstvo najavljenim reformama penzionog sistema, koje u praksi znači otimanje Fonda PiO i nastavak obezvređivanja penzija.

Pred kraj protesta pročitani su rezultati konkursa za najbolje „Pismo predsedniku“, a zatim je počelo druženje uz kuvani pasulj i ljutu papriku.

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form