Sa Zone Novog Optimizma u Šapcu poslata poruka solidarnosti

11.08.2019. Beograd

Tokom pet dana „Zone Novog Optimizma“ na centralnom trgu u Šapcu otvoren je razgovor o najvažnijim problemima sa kojima se naše društvo suočava, a učešće su uzele brojne istaknute ličnosti iz sveta medija, politike, kulture i aktivizma.

Tokom pet dana „Zone Novog Optimizma“ na centralnom trgu u Šapcu otvoren je razgovor o najvažnijim problemima sa kojima se naše društvo suočava, a učešće su uzele brojne istaknute ličnosti iz sveta medija, politike, kulture i aktivizma. Svako veče posvećeno je po jednoj temi, pa se tako diskutovalo o sve brojnijim primerima kršenja slobode izražavanja i cenzuri, pritiscima na medije, blokadi institucija, neravnopravnim izbornim uslovima, kršenjima prava i ponižavanju radnika, ali i položaju u kome se kultura danas nalazi.

Uz saglasnost da je Šabac trenutno jedini otvoreni grad u kome se može na ovakav način razgovarati o svim važnim društvenim temama, poslata je poruka optimizma i nade da ćemo uskoro u Srbiji imati još mesta gde ćemo se susretati i razmenjivati mišljenja o tome u kom pravcu društvo treba da ide.

Takođe, učesnici i okupljeni građani zajedno su poslali poruku solidarnosti sa svima koji u ovom trenutku na bilo koji način trpe pritiske ili se nalaze u lošoj situaciji kao posledica delovanja autokratskog režima. Solidarnost za sve nam je potrebna da bismo slobodnije živeli i stvarali u ovom teškom vremenu.

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form