Tribina "Nisu zaboravljeni - nisu sami" u Valjevu 11. juna

29.07.2020. Beograd

Nakon pauze izazvane situacijom u vezi sa virusom COVID-19, Novi Optimizam nastavlja sa organizacijom događaja širom Srbije i okupljanjem svih onih koji aktivno i stvarno deluju u borbi protiv ukidanja slobode i dostojanstva.

Prvu u okviru serije tribina organizovaćemo u Valjevu u četvrtak 11. juna. Tribina nosi naziv „NISU ZABORAVLJENI – NISU SAMI!“, i posvećena je herojima građanskog aktivizma – predstavnicima slobodnih medija, lokalnim aktivistima, kao i običnim građanima koji su se pobunili protiv laži, zloupotreba i nasilja koji su postali naša svakodnevica.

Počinjemo iz Valjeva, jer je to grad u kome je Aleksandar Obradović, radnik i uzbunjivač, uprkos svim pritiscima, otkrio čitav koruptivni sistem u fabrici „Krušik“, i postao primer hrabrosti i istrajnog otpora sistemu koji je u proteklih nekoliko godina uspostavljen u Srbiji. U skladu sa tim, naša organizacija mu je proteklog decembra dodelila nagradu „Dobar primer Novog Optimizma“. Sada svi zajedno moramo da pokažemo da smo i dalje uz Aleksandra, da ga nismo zaboravili i da smo i dalje solidarni.

 

Pored Aleksandra Obradovića, učesnici tribine su i: Milan Jovanović - novinar lokalnog portala Žig info iz Grocke, kome je zbog iznošenja istine o koruptivnim aferama u ovoj opštini više puta prećeno i na kraju spaljena kuća, Snežana Čongradin – novinarka lista Danas koja se stalno suočava sa pretnjama na društvenim mrežama i tabloidnim medijima, pa čak i od poslanika u parlamentu,  Ana Lalić – novinarka koja je postala „državni neprijatelj“ u toku epidemije, kada je javnosti otkrila realno stanje o opremljenosti i pristupu za borbu protiv virusa u KBC Novi Sad. Takođe, sa građanima Valjeva će razgovarati i profesori Čedomir Čupić i Biljana Stojković, koja je takođe dobitnica nagrade „Dobar primer Novog Optimizma“ zbog svog doprinosa očuvanju integriteta akademske zajednice i podrške brojnim lokalnim herojima i inicijativama koje deluju širom Srbije. Moderatorka tribine je novinarka lista Danas Ljiljana Bukvić.

 

Tribina će se održati u holu Centra za kulturu Valjevo, sa početkom u 19 časova.

 

Koorganizator tribine je dnevni list Danas.

 

Pozivamo vas da prisustvujete ovom događaju i uključite se u aktivnosti mreže Nove solidarnosti, i tako date podršku hrabrim pojedincima i organizacijama koji se bore za slobodu i istinu.

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form