Nova tribina Novog Optimizma u Valjevu, pod nazivom "Virus promena - Aktivizam"

30.08.2019. Beograd

U subotu 31. avgusta  u Valjevu će biti održana tribina „Virus promena - Aktivizam“. Razgovor će se održati na platou kod stare železničke stanice (Železnička 7), a početak je zakazan za 20 časova. Organizator skupa je udruženje „Novi Optimizam“.

Cilj tribine je da na jednom mestu okupi aktiviste iz mnogih delova Srbije, koji pripadaju različitim organizacijama, i bave se konkretnim temama koje su vezane za njihova naselja, opštine i gradove,  ali im je zajednički progon iz lokalnih sredina zbog borbe za pravednije i humanije društvo. Učesnici će govoriti o svojim iskustvima u toj svakodnevnoj borbi, ali i o mogućnostima zajedničkih i koordinisanih aktivnosti protiv autokratskog režima, koji je najveći neprijatelj slobode i demokratije.

Skup u Valjevu ujedno je i pravo mesto sa koga će govornici i publika uputiti poruku solidarnosti sa svima koji su u ovom trenutku prognani iz institucija, sa svojih radnih mesta, iz  gradova u kojima su godinama delovali, a zbog svog slobodnog i kritičkog mišljenja i delovanja. Solidarnost za sve nam je potrebna da bismo opstali i odbranili demokratske vrednosti i prava koja nam pripadaju kao građanima.

 

Na tribini učestvuju:

Marina Gavrilović- bibliotekarka, Lazarevac

Nikola Radivojević- aktivista Društvenog centra NNK, Beograd

Mile Delić- penzioner, Beograd

Marija Medenica- glumica SNP, osnivačica dramskog studija Ćoše u Obrenovcu

Miloš Injac- aktivista pokreta Ne davimo Beograd

Branislav Guta Grubački- osnivač pokreta Novi Optimizam, Zrenjanin

Luka Tripković- pisac i slikar, Valjevo

 

Moderatorka: Milica Kravić- novinarka, autorka i voditeljka emisije „Žena u kutiji“, Novi Sad

 

Specijalni fotograf i gost tribine biće Bogoljub Arsenijević- Maki.

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form