PRODAJA KORAKSOVIH KALENDARA “2018 – GODINA VUČIĆA”

27.12.2017. Beograd

29. decembar, Beograd, Knez Mihajlova (kod novogodišnje jelke), 14h

30. decembar, Novi Sad, Zmaj Jovina, 12h

 

 

                                                       PRODAJA KORAKSOVIH KALENDARA “2018 – GODINA VUČIĆA”

 

Pokret Novi optimizam i list Danas pozivaju vas na okupljanje u Knez Mihajlovoj 29. decembra u 14 h, ispod najskuplje novogodišnje jelke na svetu, kao i u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu 30. decembra u 12h. Povod je praznična prodaja Koraksovog kalendara "2018 – Godina Vučića". Na štandu će vas dočekati autor kalendara, Predrag Koraksić Koraks, ovogodišnji laureat nagrade “Dobar primer Novog Optimizma”. Povodom ove nagrade, Koraks je više puta spomenuo kako on zaista jeste optimista, jer, kako je sam rekao: “Ispratio sam Miloševića, Koštunicu, Tadića, ispratiću i Vučića.” Pozivamo sve da se zajedno kritički osvrnemo na 2017. godinu kroz 13 ilustracija ovog velikog karikaturiste i da zajedno ispratimo prethodnu i prizovemo novu godinu.  

 

List Danas izdao je veliki kalendar sa karikaturama Predraga Koraksića Koraksa koji se nalazi u prodaji na kioscima i prodajnim mestima dnevne štampe po ceni od 350 dinara. Kalendar pod nazivom "2018 - Godina Vučića" predstavlja zidni kalendar sa ukupno 13 Koraksovih karikatura, a osim u slobodnoj prodaji, moći će da se naruči i kupi u redakciji Danasa - Alekse Nenadovića 19-23, Beograd ili putem telefona 011/344 11 86 i putem imejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Koraksove karikature nam ne sugerišu pesimistički zaključak da se s ludilom u vrhu Srbije moramo pomiriti, jer se tu ustalilo, pa izgleda kao naša sudbina, zao udes protiv koga se ništa ne može. Tačno je da Koraksovi portreti naših ludih vlastodržaca i članova njihove svite - svedeni na osnovne karakterne crte, onako kako to mogu samo veliki umetnici -  uglavnom pokazuju mračne likove. Međutim, treba primetiti šta se događa s mrakom ovih likova kad je on u Koraksovim crtežima likovno predstavljen, otelovljen, treba primetiti da tada mrak, ako se tako može reći, izlazi na svetlost dana. Postaje vidljiv i čitljiv. I mi se, gledajući ove slike, pitamo: zar ovo trpim, zar se ovoga plašim, zar se ovoga ne stidim?

Ivan Čolović, obrazloženje nagrade “Dobar primer Novog Optimizma”

 

 

 

Prijava za Bilten

Please enable the javascript to submit this form